Ponudba

Goriška, Ajdovščina389.000 €

Prodaja

Vrsta:HišaVelikost:795 m2Leto gradnje:1966

  Podroben opis nepremičnine

  Na izjemni lokaciji sredi bisera Krasa se nahaja poslovno-stanovanjski objekt, od koder se nam odpira čudovit pogled proti griču, na katerem kraljuje grad Štanjel. Posest sestoji iz dveh večjih povezanih parcel, na eni od teh stoji objekt, druga (v velikosti cca 1.500 m2) pa je še nepozidana. V pritličju hiše je dolga desetletja obratovala znana gostilna pri Zorotu. V prvem in drugem nadstropju pa se nahaja stanovanjski del.

  Hiša je bila zgrajena po načrtih iz leta 1966, ki so še vsi ohranjeni. Trenutno gostinski lokal ne obratuje, prav tako pa je prazen stanovanjski del. Hiša je potrebna temeljite obnove. Pred hišo je veliko parkirišče. 

  Nakup hiše je lahko odlična investicija. V bližnji okolici je relativno malo nastanitev za vse bolj razvijajoč se turizem. Idilična kraška vasica Štanjel in celotna kraška okolica namreč privabljata vsako leto več turistov v ta del Slovenije. Poleg obnove obstoječe hiše pa je seveda možna tudi gradnja na sosednji parceli.

  Gostilna, hotel, apartmaji, stanovanja, sobe - možnosti so neskončne!

  Prostori v pritličju in v kletni etaži so sicer namenjeni gostinski dejavnosti, preostali prostori pa stanovanjski rabi, razen dela podstrešja, ki ni urejeno in se uporablja kot shramba.

  Zemljiškoknjižno stanje je urejeno. Prevzem je možen takoj po plačilu. Če bi želeli večje zemljišče, sta na voljo še dve sosednji parceli (proti plačilu seveda, ker nista vključeni v ceno).

  Izjemna priložnost za ljudi z vizijo. Vabljeni na ogled, kjer lahko izveste več podrobnosti.

  Prodajalčev pogoj nakupa: strošek za opravljeno storitev posredovanja se razdeli na način, da kupec plača provizijo v višini 2 % pogodbene vrednosti (+ 22 % DDV na provizijo).

  Kontaktiraj agenta